Categories


Authors

Blown Away

So it's the 28th December, Christmas is over and we are back in Glasgow. I am sitting here with Dale looking over some more plans and admiring all the interiors and colour palettes in my new books (courtesy of Dale and my big brother) Thanks Boys!!

This Christmas was better than I could have imagined, not necessarily because of the gifts I was bought (although I have obviously been a very good girl this year as Santa was extremely kind to me) but because of Burnsyde. Dale and I were completely blown away at how hard SS and the team have worked! The place looks unbelievble!!

We travelled down on Friday but waited until Saturday morning to visit the bungalow, we were so far beyond excited to see it but we waited patiently until the next morning so we could see it in daylight. As we drove down the S bank we had huge smiles on our faces, the little blue bungalow was now completely white with grey details and it looked stunning, so fresh. There was no more tired blue exerior, it had been given a new lease of life - we couldnt wait to get inside.

We always use the sunroom door at the back of the house as the porch is being used as a little storage area while the work is ongoing. The archway was complete and it was the perfect welcome into the kitchen and dining area - I honestly cannot believe we contemplated putting glass doors in here!

Huntcliffe

Huntcliffe

The kitchen looked amazing, the light shone in and as we stepped back into the room we turned and took a look at the view - It was just stunning!! The view of Huntcliff always looks amazing but today it brought a tear to my eye. I couldn't believe we were here, the place was ours and we could see for ourselves all the decisions we had made were falling perfectly into place.

Kitchen Design

We headed down the hallway which was painted and had the lights fitted, it was a million miles from what it had been but it was exactly how we wanted it to be.

Welcoming Hallway

As we entered the living room the radio was playing and the bright Saltburn sun was flooding in the windws. The colours looked beautiful, the staircase felt like it had always been there, we were so worried it would make the room feel much smaller but that really wasn't the case, it was just wonderful! This space suddenly felt like it was becoming just how it should be, a bright room with a warmth that would feel cosy and welcoming.

Living Room

We were eager to get upstairs and see how it had developed from our last visit. We knew the bathroom walls were in, the place had been painted and the guys had started fitting the bathroom suite. Even though we knew all this I dont think we were ready for what we saw!

The stairs entered the room at the end now rather than the middle due to their re-location downstairs, the walls were pristine and white, the bathroom section made the room look more complete and the original wooden beams gave real character. It just looked fabulous! A very happy moment was shared as we looked round up here! Below you can see the before and after pics...pretty special huh?  

Loft Space Before
Loft Space After

SS had done us proud, he had worked so hard with the team to get the place to this point and we were completely overwhelmed with the progress and the quality of the work! The bungalow was slowly becoming a home again. It seems crazy to think that in a month or so we will be inviting guests to come and take a look round this place in the hope that they love it as much as we do and encourage their friends and family, near or far to come and stay!

Happy New Year

Happy New Year

The Adidog and a Staircase

The Adidog and a Staircase